TM135 hydraulic filters blocked??

Zippy768

Member
Location
Dorset/Wilts
New Holland Tm135. Warning light for transmission oil filters blocked is flashing, but NO alarm.
Only done 80 hours on these filters. Changed them this morning for new ones, filtered out oil out of them and seems clean.
Symbol still flashing with new ones but still NO alarm.
What is the issue please?

Tia
 

melted welly

Member
Location
DD9.
New Holland Tm135. Warning light for transmission oil filters blocked is flashing, but NO alarm.
Only done 80 hours on these filters. Changed them this morning for new ones, filtered out oil out of them and seems clean.
Symbol still flashing with new ones but still NO alarm.
What is the issue please?

Tia
Brakes???

Check filters again, almost always brakes worn/wearing out. Might be lucky and it’s the pressure switch/sensor thing.
 

Drillman

Member
Location
North Yorkshire
Pressure switches often fail on mine and cause those symptoms, quick easy cheap replacement job.

Edit- when the light starts flashing I usually pull the wire off the sensor so it doesn’t get on my nerves for the rest of the day.

Then get a new one screwed on the following morning
 

YELROM

Member
Location
North Yorkshire
As Drillman says there is a pressure switch on the housing that the hydraulic filter spins on to, it is most likely that as we have had them fail on 2 TM's
 

milkloss

Member
Location
East Sussex
Have to be a bit careful because I thought these filters had a bypass on them when blocked. Someone once said they also suck all the snot out when bypassing but I don’t know if that’s true.
 

Forum statistics

Threads
156,004
Messages
3,569,611
Members
39,533
Latest member
bluebilly

Events

Falstone Show
Falstone Hawkhope Fields, Falstone, Hexham, Northumberland
Hawkhope Rd, Hexham NE48, UK
Egton Show
Egton, Whitby, North Yorkshire
Egton, Whitby YO21 1TZ, UK
Top